Kerknieuws September

 

 

 

 

 

 

 

 

KERKDIENSTEN
 
zondag 3 september 2023
09.30 uur in de kerk van Tirns
voorganger is mevrouw A.M. Dijkstra-van der Woude.

Fryske Tsjinst

zondag 10 september 2023
09.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Aukje Westra
samen met de Sundayskool
Wat neem je mee
en wat laat je los

WAT NEEM JE MEE EN WAT LAAT JE LOS

De jongeman op de foto kwam, met al zijn bagage, eerder terug van vakantie dan de bedoeling was. Hij en zijn drie vrienden waren weggestuurd van de camping. Ze hadden zich misdragen. Een ervaring, die hij het liefst achter zich laat. Een wijze les neemt hij mee: onderschat niet wat groepsdruk met een mens kan doen.

De vakanties zijn net achter de rug. Een nieuw schooljaar, weer aan het werk, het verenigingsleven gaat weer van start.  Wat ga ik absoluut anders doen? Wat pakte negatief uit en welke fout wil ik niet weer maken? Waarin heb ik mensen teleurgesteld? En wat was het dat mij juist blij en gelukkig maakte, waar was ik tevreden over en had een goede invloed op mij en mijn omgeving. Wat wil ik meenemen?

Wat heb ik meegenomen uit mijn jeugd, mijn opleiding of opvoeding, wat wil ik doorgeven aan een volgende generatie. Zijn er juist gewoontes, gedragingen en (wijze) lessen die ik met alle plezier bij het grof vuil zet.

In de startzondag op 10 september wordt het thema ‘Wat neem je mee en wat laat je los’ door ds. Aukje Westra verder verduidelijkt en uitgewerkt. Uiteraard hebben de kinderen van Sundayskool hun eigen vrolijke inbreng.  Ook laten verschillende dorpsgenoten weten wat voor hen belangrijk is om achter te laten of om mee te nemen. Kom luisteren en praat mee, als je wilt.

Natuurlijk gaan we samen zingen.  Auke Buma zorgt ervoor dat het orgel het hoogste lied zingt. De koffiecommissie staat klaar met koffie, thee en limonade. Wij zijn er klaar voor. Komt u ook?

Commissie eredienst

 

 

 

 

 

 

 

 

BOOTREIS
Op dinsdag 26 september gaan we met rondvaartbedrijf M. van der Werf op de Toerist IV varen over de Friese wateren. We vertrekken om 10.00 uur ’s morgens vanaf de Pampuskade te Sneek en
hopen daar weer om 17.00 uur aan te meren.

Onderweg gaan we om ongeveer 12.00 uur ergens aanmeren en wordt de catering aan boord gebracht. Om 13.00 uur zijn we weer aan boord zijn om deel te nemen aan en koud en warm buffet. Mits september krijgt u het inschrijfformulier thuis bezorgd voor deze bootreis. Noteer deze datum in uw agenda.
De diaconie

 

 

 

 

BIJZONDER!
Het is een pláátje.

Bijna 10 jaar oud zijn deze foto’s.
De foto’s zijn genomen tijdens de kerkdienst van 3 november 2013.
Hieronder de bijbehorende tekst:

‘De dienst begon met een bijzonder tintje. Antje-Lotte Tressel en Mette Franckena, twee kinderen van de zondagsschool, kwamen feestelijk uitgedost met een mooi glimmend pakje naar voren dat werd aangeboden aan Homme de Jong (ouderling van dienst). In het pakje zat een nieuw liedboek en zo werd symbolisch de start gegeven voor het in gebruik nemen hiervan.’