zondag 11 juni 2023
09.30 uur In de kerk van TIRNS
voorganger is mevrouw H. Leeuw

zondag 18 juni 2023
09.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Vijko Top

zondag 25 juni 2023
09.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Aukje Westra
Viering van de maaltijd van de Heer

KOFFIEOCHTEND 20 juni

Koffie drinken kan natuurlijk op heel veel plaatsen. In de zomer is juist het terras de uitgelezen plek.  Dinsdagochtend 20 juni vanaf 9.45 uur is er koffie met koek op het terras voor de Doarpswinkel. Johannes zet tafels en stoelen klaar en een parasol. Wij zorgen voor koffie, thee en koek. Glaasje water of limonade mag uiteraard ook. U als bezoeker zorgt voor de gezelligheid. Iedereen is welkom. Ook uw buren en bekenden en toevallige passanten of bezoekers aan de Doarpswinkel. Mocht de zon het laten afweten, dan verhuizen we naar de consistorie. Zo simpel is het. Weet dat u welkom bent.

Piet Sikma en Anja Salverda.

 

VOLOP ZOMER

Zomers zingen op 9 augustus

Nog even en we hebben de langste dag te pakken. Het voorjaar is uitgeluid door kwakende kikkerkoren, jonge eendjes en zwanen, vogeltjes die hun nest verlaten, bloeiende bermen, bomen en tuinen. En ja, ook muggen en vliegen en bergen onkruid.  De thermometer geeft nu zomerse temperaturen aan.

 Het lange daglicht en de vrolijkheid in de natuur nodigt uit tot zingen. Uit dankbaarheid voor al dat moois. Zo maar een keer op een doordeweekse zomeravond zingen in de kerk van Ysbrechtum. Bekende liederen waar je hart van open gaat, om dank-je-wel te zeggen. Een loflied. Voor de schepping en de Schepper.

 Er is een datum: 9 augustus. Nog geen vast programma, alleen mooie ideeën. Een heerlijke lange lijst met favoriete kerkliederen is er in ieder geval. De toon is gezet. Dan komt de muziek vanzelf. We houden u op de hoogte.

Aukje, Klaas, Janneke, Janke, Gerry

 

EPEMASTATE en IKW

Rijen stoelen op het grind voor de bezoekers van de openluchtdienst en rijen stoelen voor de muzikanten van Harmonie Sneek en Excelsior Scharnegoutum. Het is die zondagochtend nog heel vroeg als de Interkerkelijke Werkgroep de stoelen uit het hok haalt. Een stralende zonnige ochtend. Het kerkboeket pronkt op het bordes van Epemastate. De lessenaar met microfoon krijgt een plekje er tegenover. De (tip top in orde!) geluidsinstallatie wordt getest. Voor de koffiecommissie is de vaste plaats bij de openslaande deuren. Voor Sundayskool zijn er tafels en stoelen om te knutselen. De eerste bezoekers en muzikanten druppelen binnen, worden vriendelijk begroet en voorzien van een keurig verzorgd liturgieboekje.

 

 

 

 

 

 

 

Harmonie en Excelsior

 

Het thema van de dienst is ‘Tegenwind’. De wind tegen hebben is een heftige ervaring. Stuk gebeukt door tegen wind wil je het liefste afstappen, ophouden van vechten. Door verlies van een dierbare, echtscheiding, ziekte, ontslag, op een zijspoor gezet door de maatschappij. Er zijn zoveel oorzaken. Zoveel pijn, dat je omver kan worden geblazen. Maar soms draait alles weer om, in de goede richting.  Met de wind als steun in de rug krijgen gebeurtenissen een andere wending en ontstaat nieuw perspectief! Dat alles en nog veel meer hoorden we in een liefdevolle preek van ds. Marije Mazereeuw. Die zich overigens ook nog als een uitstekende voorzanger liet horen.

We zongen het lied: ‘Een toekomst vol van hoop.’

U geeft een toekomst vol van hoop;

dat heeft U aan ons beloofd.

Niemand anders U alleen,

leidt ons door dit leven heen.

Het was nog lang heel gezellig bij de tafel van de koffiecommissie.
Meer foto’s op ysbrechtum.com bij kerknieuws                   ds. Marije Mazereeuw

 

 

 

 

MOOIE CREATIES

Het wonderlijke verhaal van Hemelvaart wordt aan de kinderen verteld. Jezus neemt afscheid. Hij gaat naar een huis door God gemaakt, niet door mensen.

De Sundayskool groep heeft daarna met z’n allen het huisvestingsprobleem voor de insecten opgelost. Kunstig beschilderde bloempotten werden gevuld met hooi en zo omgetoverd tot een schuilplaats voor insecten. Voor ieder een thuis op aarde, ook voor insecten. Ze tonen trots hun creaties.

Pinksterzondag werd de kaars aangestoken door Roosje-Minke.

De kinderen en de leiding maakten het Pinkstervuur zichtbaar met papier en verf. Op zwart papier werden met behulp van een vorkje en felle kleuren verf indrukwekkende vlammen getekend.

 

Tegenwind bij Epemastate

De zondagsschoolkinderen hadden een prachtige plek in het poortgebouw. Het ‘winderige’ thema van de dienst nodigde uit tot het maken van een windvanger. Dat lukte prima. Dominee Marije Mazereeuw vertelde dat ze een hekel had aan tegenwind, fietsen tegen de wind in gaat moeizaam. Soms wil je liever afstappen en verder lopen. Verschillende kinderen waren het roerend met haar eens, zij hadden dezelfde ervaring.

Dat wind ook plezierig kan zijn toonde de dominee zelf aan met een bellenblaaszwaard. Enorme zeepbellen kozen het luchtruim. Voor alle kinderen had ze een klein potje bellenblaas meegenomen.

Gerry