Kerknieuws Februari

 

 

 

 

 

 

 

 

zondag  11 februari 2024
09.30 uur In de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Marije Mazereeuw

 

zondag 18 februari 2024
09.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Aukje Westra
1e zondag van de veertigdagentijd
Bouwen aan verandering met World Servants*
koffiedrinken na de dienst

 

zondag 25 februari 2024
09.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Vijko Top
2e zondag in de 40 dagentijd
m.m.v. Vrouwenkoor EigenWijs**
koffiedrinken na de dienst

 

zondag 3 maart 2024
09.30 uur in de kerk van Tirns
Voorganger is de heer P. Speelman
3e zondag in de 40 dagentijd

 

*Bouwen aan verandering

Zondag 18 februari 2024

Op zondag 18 februari om 09.30 uur is er in Ysbrechtum een dienst in samenwerking met World Servants. In augustus 2024 gaan wij: Jesper en Fred Groenia en Silke en Fenna Engbers op reis met World Servants. In deze dienst gaan we samen met u op reis. We verdiepen ons in hoe het is om ontwikkelingswerk te doen, wat zo’n verre reis maken met je doet, maar ook wat ons motiveert om deze reis te maken. Deze zelfde dienst vieren wij op 25 februari in de Martinikerk in Sneek.

Wij leggen in de dienst uit wat wij precies gaan doen en waar we naar toe gaan. Het wordt een dienst met muziek, mooie verhalen en we proberen ook u aan het denken te zetten. Daarnaast beantwoorden wij alle vragen die u heeft voor ons over World Servants. Het motto van World Servants is: ‘Bouwen aan verandering.’  We bouwen aan verandering, niet alleen voor de lokale bevolking daar, maar ook voor onszelf. Tijdens een reis met World Servants ben je echt onderdeel van een andere cultuur, waar het lijkt alsof je op een andere planeet terecht bent gekomen, maar waar je met open armen wordt ontvangen alsof je thuiskomt.

Na de dienst staat er koffie en thee voor u klaar met zelfgebakken taart! Natuurlijk nemen wij ons donatiehuisje mee voor een vrijwillige bijdrage. Wij kunnen uw hulp nog steeds van harte gebruiken. Zo kunt u samen met ons meebouwen aan verandering!

 

 

**Vrouwenkoor EigenWijs

Op 5 oktober 2015 zijn we met 10 vrouwen gestart o.l.v. dirigent Feike van Tuinen. Inmiddels hebben we 25 leden. Deze leden komen uit IJlst en omstreken. We repeteren elke maandagochtend met veel plezier in de Doopsgezinde kerk van IJlst. Het repertoire is heel divers: gospel, folksongs, klassiek en geestelijke muziek. Het koor organiseert zelf concerten waarbij gasten worden uitgenodigd om zo een afwisselend programma samen te stellen. We zingen ook op festivals en werken een enkele keer mee aan een kerkdienst. Op 25 februari zijn we in de kerk van Ysbrechtum. Na afloop van de dienst is er gezamenlijk koffiedrinken om nog even met elkaar na te praten.

 

KOFFIEOCHTEND

Donderdag 22 februari 10.00 uur

Gewoon gezellig samenzijn of een goed gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee en een stukje koek. Een fijne gelegenheid om met elkaar mee te leven in mooie maar soms ook moeilijke tijden. Het is al jaren een goede gewoonte om elkaar op deze ontspannen manier te ontmoeten. Eerst altijd op dinsdag en nu dan op donderdagochtend. Weet dat u welkom bent!

AGENDA:

18 februari Op Harts-tocht met Jezus Verhalen Kerk Ysbrechtum 16.00 uur
22 februari Koffieochtend op donderdag Consistorie 10.00 uur
27 februari Kerkenraadsvergadering 9.00 uur Consistorie
9 maart     Stilteviering kerk Ysbrechtum 19.00 uur

 

Meer kerknieuw in kerkblad PS

Abonnement  € 15,00 via het kerkelijk bureau: bureau@pknsneek.nl

Voor informatie: Gerry Sikma:  g.sikmawierda@gmail.com

Meeschrijven aan het kerkblad?  scribatsjerkeytt@outlook.com

Dominee Aukje Westra voor Ysbrechtum, Tjalhuizum en Tirns:  aukjehwestra@gmail.com