zondag 14 augustus 2022
09.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. A. Westra
verkiezing Favoriete Kerkliederen
thema: Zin in!!

zondag 21 augustus 2022
09.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. F.H. Welbedacht

 

KOFFIEOCHTEND
Dinsdagmorgen 16 augustus 2022 om 10.00 uur is er een koffieochtend in de consistorie en bij mooi weer buiten bij Johannes Greidanus. Inloop om 9.45 uur. De vorige koffieochtend op 19 juli zou buiten gehouden worden, maar daar de temperatuur boven de 30 graden kwam was het toch beter vertoeven in de koele consistorie. Met een opkomst van maar liefst 12 personen (het mogen er gerust meer worden) was het gezellig en de koffie en koeken smaakten prima.

 

KERKENRAAD VERGADERT
De kerkenraad vergadert donderdag 25 augustus. Mocht er iets zijn dat u onder de aandacht wilt brengen neem dan contact op met de scriba Klaas Salverda: scribatsjerkeytt@outlook.com of
telefonisch: 06 15192363

 

AAN TAFEL
Laat jezelf zien
Op zondagochtend 18 september bent u van harte welkom in het dorpshuis It Nije Foarmidden in Ysbrechtum voor de startzondag. Om 9.30 uur begint daar de dienst. Een inspirerende dienst waar heel gewone mensen op een heel gewone of juist heel bijzondere manier laten zien waar het hart vol van is. Waar de kinderen hun heel eigen inbreng hebben.

Ook u wordt uitgenodigd om te laten zien wat u graag doet, wat het onderwerp van uw hartstocht in werk of hobby is. Bent u een getalenteerd salsa danser, een fanatiek spelletjes mens, bespeler van een instrument, fotograaf, ontwerper van boomhutten of speelhuisjes. Of is origami uw hobby, haken, knuffels breien, borduren of meubels opknappen, T-shirts bedrukken, cartoon tekenen, bloemschikken, kaarsen maken, goochelen, schaken, houtbewerken of bouwen met lego. Misschien kookt of eet u graag, bouwt u modelvliegtuigen of schepen in een fles. Schenk uw creativiteit aan de wereld en deel uw kennis en kunde aan tafel op 18 september.

Voor, maar vooral na de dienst is er alle tijd om in gesprek te gaan. Er is koffie, thee, limonade en wat lekkers. Neem contact met ons op, zodat we weten hoeveel plek wij in het dorpshuis voor u kunnen reserveren.
De voorbereidingsgroep:
Aukje Westra (aukjehwestra@gmail.com)
Janneke Clarisse (jclarisse8@gmail.com),
Janke Helfferich (janke.helfferich@ziggo.nl)
Klaas Salverda (scribatsjerkeytt@outlook.com) Gerry Sikma (g.sikmawierda@gmail.com)
Bellen kan ook: 0515 569561

 

 

 

 

 

TSJERKEPAAD

Hiltsje Bloemhof tot en met 20 augustus
‘Langstme’ is Frysk voor verlangen. Verlangen naar een betere wereld. Een minder individualistisch en materialistisch ingerichte maatschappij. Een wereld waar we op een verantwoorde manier mee omgaan. Het hopen op een ommekeer. Dat verlangen probeert Hiltsje Bloemhof in haar werk tevoorschijn te roepen. Tot en met 20 augustus is haar werk te zien in de kerk van Ysbrechtum.

Ze wil proberen alle zaterdagen van ‘haar’ expositie in de kerk aanwezig te zijn. De eerste zaterdag was er veel belangstelling. Zelf genoot ze zichtbaar van de drukte en de mogelijkheid om aan zoveel mensen de door haar gebruikte technieken uit te leggen. Vraag haar eens hoe de boom van het hier afgebeelde schilderij in de video komt. Naar de vogels in de video. Vraag eens naar haar ‘horizonnen’ en afbeeldingen op glas. En naar haar ‘langstme.’