KERKDIENST, zondag 17 juli 2022
09.30 uur In de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Jan-Jaap Stegeman, Leeuwarden
de liturgische kleur is groen

KERKDIENST, zondag 24 juli 2022
09.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is mevr. Hermien Leeuw, Workum
de liturgische kleur is groen

KERKDIENST, zondag 31 juli 2022
09.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Vijko Top
de liturgische kleur is groen

 

 

KOFFIEOCHTEND
Dinsdagmorgen 19 juli 2022 om 10.00 uur is er een koffieochtend in de consistorie en bij mooi weer buiten bij Johannes Greidanus. Inloop om 9.45 uur.
De volgende is op 16 augustus.

 

HET KON NIET MOOIER
Ze wilden het aanzien van het dorp wat vriendelijker maken. Doarpsrounte kwam met dit verlangen. Een vriendelijk dorp met vriendelijke mensen nog vriendelijker maken. Dat is een uitdaging.

Bloemen langs het hek van de kerk, zou dat misschien het heus wel mooie, maar ook wat streng lijkende hekwerk om de kerk een wat vriendelijker uitstraling geven? De kerkrentmeesters werden in de plannen betrokken. Het idee van bloemen langs het hek stuitte op praktische bezwaren. De kerkrentmeesters spraken hun voorkeur uit: bloemen hangend áán het hek. Dorpsrounte ging verheugd akkoord.

Vrijwilligers gingen inkopen doen en enthousiast aan het werk. Het resultaat is een smaakvol geheel. De fel gekleurde geraniums contrasteren prachtig met het grijsgroene blad van de hangplanten. Door de plantenbakken aan het hek te hangen oogt het al met al bijzonder vriendelijk. Verschillende grote, staande bakken met dezelfde planten pronken op diverse plekken in het dorp. Het was een hele klus maar het resultaat mag er zijn. Een geslaagde samenwerking tussen Doarpsrounte en kerkrentmeesters.

Elke dag water geven, uitgebloeide bloemen en dorre blaadjes verwijderen. elke week een beetje plantenvoeding…..dat hebben de planten in de bakken nodig. Met de nodige liefdevolle aandacht wordt dat óók door een vrijwilliger gedaan. Het kon niet mooier!

 

AAN TAFEL
Laat jezelf zien
Laat zien wat u graag doet. Waar het hart vol van is. Zondagochtend 18 september bent u welkom in het dorpshuis It Nije Formidden in Ysbrechtum. Dominee Aukje Westra schreef er al over in het vorige kerkblad. Die zondagochtend is er gelegenheid om het onderwerp van uw hartstocht, werk of hobby te laten zien. Laat zien wat u graag doet. Toon het op één van de tafels. En als het niet op tafel past, dan misschien buiten of in de hal.

 

Kent u iemand die een bijzondere of juist doodgewone hobby heeft? Tips zijn welkom. Computergames, verhalen over vrijwilligerswerk, liefde voor een bepaald muziekinstrument, happy stones beschilderen, line dancing, pelgrimsroutes lopen, het bouwen van een robot, kunstvoorwerpen van glas maken, textiel verven of de kalfjes voeren. Allemaal dingen waarvan iemands hart sneller kan gaan kloppen.

 

 

 

Deze startdienst in het dorpshuis begint om 9.30 uur. Als u wensen of ideeën hebt voor deze bijzondere dienst, laat het vooral weten. Uiteraard is er koffie, thee, limonade met wat lekkers . En alle tijd en ruimte om in gesprek te gaan. Laat jezelf zien! Neem contact op met:
Janneke Clarisse (jclarisse8@gmail.com)
Janke Helfferich (janke.helfferich@ziggo.nl)
Klaas Salverda (scribatsjerkeytt@outlook.com)
Gerry Sikma (g.sikmawierda@gmail.com)
Bellen kan ook: 0515 569561 Dominee Aukje Westra mag u na haar vakantie weer bellen of mailen.

 

 

Meer kerknieuws in kerkblad PS
Abonnementskosten: € 15,- per jaar
Opgave via het kerkelijk bureau: bureau@pknsneek.nl
Voor informatie: Gerry Sikma 0515 569561

Meewerken aan het kerkblad? bel Klaas Salverda 06 15192363