Zondag 25 september 2022
09.30 uur In de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. A. Westra

Zondag 2 oktober 2022
09.30 uur in de kerk van Tirns
voorganger is mevr. A.M. Dijkstra-van der Woude
Fryske tsjinst

 

SNEIN 2 OKTOBER TIRNS
In bysûndere snein, snein 2 oktober 2022: Israëlsnein. Wy betinke ús ferbûn wêzen mei Israël. Dizze kear fan it tema út wei: “De freugde fan de Wet”. Bliid wêze mei de wet. Dat giet Israël blykber makliker ôf as ús.

Wy lêze hjir oer yn Matteus 11, hoe ’t Jezus hjir foar oer stiet. Ek sjogge en hearre wy nei it gesprek fan God en Job, ( Job 38, 39, 40 ) oer it plak fan de minske. Is Job heechmoedich? Ken hy syn plak net? En wy sels. Kenne wy ús plak?

Der binne hjir prachtige lieten foar skreaun. Hjir wolle wy fan herten fan sjonge. We hoopje dat ús organist ús hjir by helpe wol. Dan kin it in prachtige fiering wurde, ta eare fan ús Skepper.
Mei freonlike groetnis,
pastor Anna Marike Dijkstra-v.d.Woude

 

BOOTREIS

Nog niet aangemeld? Doe het nu!!!!!!!
Op vrijdag 30 september gaan we met Rondvaartbedrijf M. van der Werf op de Toerist VI varen over de Friese wateren. We vertrekken die vrijdagochtend om 10.00 uur vanaf de Pampuskade. Omstreeks het middaguur hopen we in het dorp Woudsend aan te komen. Daar is gelegenheid van boord te gaan en in groepjes onder leiding van drie gidsen een wandeling door de smalle steegjes van het oude dorp te maken. Langs de gerestaureerde panden en verrassende doorkijkjes maken we een ontdekkingstocht door het gezellige dorpscentrum met de molens, kerken en een labyrint aan straatjes. Uiteraard zijn we ruimschoots op tijd terug aan boord voor de versterking van de inwendige mens: om 13.00 uur wordt er een warm en koud buffet opgediend. Omstreeks 17.00 uur meren we weer aan in Sneek.

Voor informatie en opgeven:
Reny Slagter: 0515 424664
Piet Sikma: 0515 569561 of: p.sikma@hetnet.nl
De diaconie

 

 

 

 

AAN TAFEL! Laat jezelf zien

De kunstig gemaakte sieraden, de vele, op schildersezels uitgestalde prachtige schilderijen met en zonder religieus onderwerp, de gepimte kunst van afgedankt materiaal, het fjne borduurwerk, de muziekboeken en christelijke kwartetten, de antieke koektrommetjes, het Frysk damjen, de kleurrijke kaarten, de wel heel oude bijbels, de schattige pony en het niet minder schattige kalfje, de waanzinnig grote ‘sûkerskjinne’ tractor en verleidelijk lekkere bonbons. Hoe mooi wil je het hebben.Dank zij het enthousiasme van heel veel creatievelingen was er genoeg te zien en te beleven in het dorpshuis. De kinderen gingen in de kleine zaal, onder leiding van Hinke Boorsma aan de slag met knutselmateriaal en vertelden verhalen over hun eigen liefhebberijen.

Douwe Sijtsma vertelde over zijn nieuw ontdekte hobby, het ‘upcyclen’ van afgedankte producten. Hij geeft de objecten op die verrassende manier een nieuw leven of een nieuwe functie. Als je met een ‘upcycling’-oog naar een hoopje schroot kijkt, blijken afvalproducten plotseling een bron van creativiteit.

 

Jan Wierstra verhaalde vol passie, hoe oude bijbels, destijds door de kerkrentmeesters verkocht aan particulieren, via omwegen toch weer terugkwamen in de kerk van Tirns. En na restauratie weer liggen te pronken in de kerkbank. We mochten van hem gerust die eeuwenoude bladzijden omslaan. Ook van de kanselbijbel uit 1714, waar verrassend genoeg verschillende afbeeldingen in waren afgedrukt.

Iedereen heeft zijn eigen talent, hoe dan ook, waar dan ook, maar het zit ergens verstopt. Het wordt gebruikt of niet gebruikt, maar het is er wel. En het blijft er ook. Ongebruikt talent kan weggestopt zitten achter bescheidenheid (‘zo bijzonder ben ik niet’) of angst (‘wat zullen anderen en van zeggen’). Soms achter nare opmerkingen (‘je moet niet denken dat je zo bijzonder bent’).

 

 

God zelf begon met de grootste creatieve uitbarsting ooit: de schepping. Stel je voor dat Hij had gedacht: ‘Ik weet het niet, of dit wel wat wordt.’ De grote Kunstenaar maakte de mens met enorme talenten. Of dat nu een talent voor rekenen is, voor taal, voor schilderen, voor trouw vrijwilliger zijn, voor het oplossen van problemen, voor sport of….noem maar op. In vrijheid kunnen mensen tot bloei komen en anderen tot zegen zijn.

Tijdens de koffie was er veel ruimte voor contact en goede gesprekken. En, zoals een bezoeker aan de dienst als compliment zei: ‘Dit wie moai. Dit kin noch wolris.’

 

 

 

 

 

START ZONDAG SUNDAYSKOOL
Afgelopen zondag zijn we met een feestelijke dienst ook met de Sundayskool aan een nieuw kerkelijk jaar begonnen. Het verhaal ging over de talenten, die we allemaal van God hebben gekregen. De kinderen hadden allemaal iets meegenomen om over te vertellen. Er kwamen prachtige verhalen over kleuren, lezen, luisteren, ponyrijden, zwemmen, buiten spelen, lego bouwen, enz. Geen Holland’s got talent, maar prachtige echte eigenschappen en liefhebberijen van kinderen waar ze zelf van kunnen genieten, maar ook mee tot een zegen kunnen zijn voor anderen.
Hinke Boorsma is op creatieve wijze met de kinderen aan de slag gegaan, nadat ze heeft verteld en laten zien over talenten. We hebben prachtige afbeeldingen gezien van Rembrandt en Rien Poortvliet en zo ook nog geleerd over de wonderen van Jezus en de Ark van Noach. Dat sloot weer prachtig aan op de dieren die de familie Schaap had meegenomen, want op het parkeerterrein stond een trailer met daarin een echte pony en een kalfje. Prachtig om zo van Gods schepping te mogen genieten! En ook de tractor mocht uiteraard niet ontbreken!
Dieuwke Veldhuizen

 

 

Meer kerknieuws? In het kerkblad PS
Abonnementskosten: € 15,- per jaar
Opgave via het kerkelijk bureau: bureau@pknsneek.nl
Voor informatie: Gerry Sikma 0515 569561

Meewerken aan het kerkblad? bel Klaas Salverda 06 15192363