Zondag 11 september 2022
09.30 uur In de kerk van Ysbrechtum
Voorganger is E. van Halsema

Zondag 18 september
Startzondag AAN TAFEL
laat jezelf zien!
09.30 uur in het dorpshuis ‘It Nije Foarmidden’ in Ysbrechtum
Voorganger is ds. Aukje Westra

BOOTREIS

Op vrijdag 30 september gaan we met rondvaartbedrijf M. van der Werf op de Toerist IV varen over de Friese wateren. We vertrekken om 10.00 uur ‘s morgens vanaf de Pampuskade en hopen daar weer om

17.00 uur aan te meren. Omstreeks 12.00 uur hebben we in het dorp Woudsend met 3 gidsen een rondleiding welke ons het een en ander van dit prachtige dorp zullen vertellen. Om 13.00 uur moeten we weer aan boord zijn om deel te nemen aan een koud en warm buffet. Let op uw brievenbus op 15 september krijgt u het inschrijfformulier thuis bezorgd voor deze bootreis.

 

TSJERKEPAAD

Yvon de Roo

De stekels van de egel zou je kunnen tellen, zo minutieus is het schilderij uitgewerkt. En toch oogt het diertje lief en aaibaar. Vooral veel schilderijen van dieren hangen er in de kerk van Ysbrechtum. Afbeeldingen van giraffes tot visjes en torretjes. Allemaal even perfectionistisch en kleurrijk. Elke bezoeker heeft zo zijn eigen voorkeur, maar de roodbonte koe die je met haar zachte ogen aankijkt is voor velen favoriet. Alle details, van de wimpers tot de zachte haartjes op haar kin, zijn te herkennen. De Fries Roodbonte biologische knuffelkoe stapt bijna van het doek af.

Iedereen in Ysbrechtum kent Yvon de Roo al en iedereen kent nu ook haar kunst. Het is heel begrijpelijk dat bij het zien van al dit moois je het gevoel bekruipt van: zoiets zou mij nooit lukken. Dat hoeft ook niet. Yvon heeft een alternatief dat voor iedere maker een kunstwerk oplevert: acrylverf gieten. Ze geeft graag informatie.

 

Zelf werkt ze graag met olieverf. Het droogt langzaam zodat er steeds veranderingen in het schilderij kunnen worden aangebracht. Het kan steeds verbeterd worden en mislukte stukjes kunnen worden overgeverfd.

 

Open monumentendag, zondag 11 september, is de laatste dag van de expositie. Tevens de laatste dag van dit seizoen Tsjerkepaad.

AAN TAFEL

Laat jezelf zien op 18 september!

Waar je jezelf met hart en ziel in kwijtraakt, dat is voor ieder mens anders. Op de startzondag in het dorpshuis van Ysbrechtum schuiven we aan tafel bij mensen die hun talenten willen tonen. Ze gaan hun creativiteit, hun kennis en kunde met ons delen. En laten zien waar hun hart voor klopt.

Zondag 18 september beginnen we met een kerkdienst in het dorpshuis om 9.30 uur. Maar kom vooral wat eerder om even rond te kijken. En blijf zeker na de dienst voor koffie, thee of limonade. Met wat lekkers. Er is dan alle tijd voor ontmoeting en een praatje bij die tafels met interessante spullen. Een tipje van de sluier oplichten? Nee, doen we niet. Allemaal komen dus!

Voor de kinderen van Sundayskool is er een creatieve uitdaging. De volwassenen kunnen rondkijken en inspiratie opdoen, terwijl de jeugd zelf aan de slag gaat. Ze worden uitgedaagd hun talenten in te zetten.

Mocht u nog mee willen doen 18 september en ook uw creativiteit tonen, kom aan tafel.

Er is plaats voor iedereen in het dorpshuis ‘It Nije Formidden.’

Laat het weten aan een van onderstaande personen:

Aukje Westra (aukjehwestra@gmail.com)
Janneke Clarisse  (jclarisse8@gmail.com),
Klaas Salverda (scribatsjerkeytt@outlook.com)
Gerry Sikma   (g.sikmawierda@gmail.com)
Bellen kan ook: 0515 569561

 

 

Meer kerknieuws? In het kerkblad PS
Abonnementskosten: € 15,- per jaar
Opgave via het kerkelijk bureau: bureau@pknsneek.nl
Voor informatie:          Gerry Sikma 0515 569561

Meewerken aan het kerkblad? bel Klaas Salverda 06 15192363