JIJ gaat Fierljeppen

Op zaterdag 26 mei 2018 stond er weer een activiteit van de jeugdclub op de planning. De activiteit was dit keer een fierljep clinic bij de fierljepvereniging in IJlst.

Met 20 kinderen vertrokken we om half 4 op de fiets richting IJlst. Eenmaal aangekomen konden de kinderen zich omkleden en voorbereiden op de clinic. Twee dames gingen de kinderen de verschillende handigheden leren om te kunnen fierljeppen.
De kinderen begonnen eerst met het springen in de zand. Hier werden al mooie sprongen gemaakt. Toen de kinderen dit onder de knie hadden gingen ze oefenen met het klimmen in een fierljepstok. De kinderen kregen allemaal een fietsband om hun voet heen zodat ze meer grip hadden. Voor dat je het wist zaten de eerste kinderen al boven in de paal. De kinderen gingen ook weer oefenen met springen. Als je vier meter kon springen mocht je over het water heen. Dit was een hele uitdaging en bijna niemand slaagde hier in.
Alleen Lars Zeldenrust en Yuri hebben dit gered en mochten over de schans heen springen. Het was wel een beetje spannend maar beide heren hebben het gered! Het was super mooi weer dus mochten de kinderen na de clinic nog even afkoelen in het water. Het was een super geslaagde dag en wij en de kinderen hebben genoten van deze activiteit.

De foto’s worden nog geplaatst.

Groeten Anke