Is dat een kapstok? & Pake mei wol gean!

Wie een puber in huis heeft, of had, weet er alles van. Communicatie tussen pubers en hun (groot)ouders is iets wat vaak mis gaat. Meningsverschillen, héél andere opvattingen, niet goed luisteren… zomaar wat voorbeelden uit het leven gegrepen.

Met 2 puberdochters in huis weet ik er van alles van. En dan heb ik er ook nog vrijwillig voor gekozen om samen met één van die 2 puberdochters samen op het toneel te gaan staan. Hebben we eerst thuis al dat ouder-puber gedoe, gaan we het op het toneel ook nog eens dunnetjes over doen!

Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik ’t nu jammer vind dat we niet samen in dezelfde scenes zitten of dat dat misschien maar beter is. Als ik Tess vraag naar haar mening hierover komt er eigenlijk maar weinig zinnigs als antwoord op mijn vraag. Een filmpje op YouTube is gewoon even belangrijker dan mij actief te helpen met het maken van dit stukje tekst….

Typisch. Kon zo een scene zijn in ons toneelstuk. Nou ja. Wij repeteren nog wel even door. Want tijdens onze eerste grote doorloop afgelopen week was wel duidelijk dat er nog wat werk aan de winkel is. Bij de jeugd én de volwassenen spelers moet er nog flink gestudeerd worden op de teksten! Licht, geluid, decor en grime waren ook aanwezig bij de doorloop en zij gaan nu ook aan de slag met hun voorbereidingen.

Nieuwsgierig wat we allemaal aan ’t voorbereiden zijn? Kom kijken dan! We spelen op 16 en 17 februari 2018. In ’t dorpshuis. En ’t komt allemaal goed, dat beloven we!
Groetjes Tess en Marjan