INDOOR CURLING TOERNOOI

Buiten is het rond de 20oC maar binnen in It Nije Formidden wanen we ons in winterse sferen. In de grote zaal is een heuse Curling baan uitgelegd en ook de Koek en Zoopie tent ontbreekt niet. Er hebben zich maar liefst 10 teams van ieder 3 leden aangemeld om te strijden voor de wisselbokaal van het eerste indoor curling toernooi. De voorzitter van de ijsclub opent de middag met het uitleggen van de spelregels. Ieder team speelt eerst 4 rondes, in Curling taal een End geheten, tegen steeds een ander team. De punten van iedere End worden bij elkaar opgeteld en de 4 teams met de meeste punten spelen de halve finale. De 2 halve finale winnaars spelen tenslotte de finale. Voor we starten mag een ieder eerst even ingooien. Het valt nog niet mee om de schijf op wieltjes binnen de cirkel van de baan te gooien. In Curling taal huis genoemd.  En juist in het huis zijn de punten te verdienen. Als echt geen enkele schijf in het huis komt tellen de 3 dichtstbijzijnde voor de punten.

Al snel wordt er fanatiek gespeeld. Na de eerste 2 Ends is er een pauze. Tijd om spijker te slaan. De boomstam hebben we maar buiten bij het terras gezet want het is echt prachtig weer. Mooi om het zomerse met het winterse te combineren. Ook hier wordt “serieus” gespeeld! De kinderen kunnen cake versieren onder leiding van Simon. Na de pauze gaan we weer verder. Misschien nog wel fanatieker want de halve finale komt in zicht. Na 4 Ends zijn er 3 halve finale finalisten direct bekend te weten: Team de IJsschuivers, Team On Geschikt en Team Visje. Er zijn 5 teams die op hetzelfde puntenaantal na 4 Ends geëindigd zijn en zij strijden onderling voor de 4e halve finale plek. Oma de Ruiter met haar 2 kleinzonen weet deze plek te bemachtigen.

De eerste halve finale wordt gewonnen door de IJsschuivers. De IJsschuiver weet een schijf van team Visje tactisch van de rondte te spelen. De 2e halve finale wordt gewonnen door On Geschikt. De finale wordt aansluitend gespeeld en is bloedstollend. Team On Geschikt weet deze te winnen door een schijf van de IJsschuivers met hun laatste schijf van de rondte te schuiven en zelf dichterbij te eindigen. Eddy, Marjan en Jinke zijn de terechte eerste winnaars en ontvangen de wisselbokaal. Frederika, Krystian en Floriene zijn trots op hun tweede plek. Door het mooie weer kan er buiten nog genoten worden van een drankje en een kopje erwtensoep met roggebrood met spek. We kijken terug op een geslaagde middag en concluderen dat de wisselbokaal volgend seizoen weer ingezet gaat worden. We hopen dat we dan nog meer dorpsbewoners enthousiast voor dit toernooi kunnen maken. Een spel voor jong en oud en juist dat maakt zo’n middag heel gezellig. We hebben met elkaar veel plezier gehad.

Namens het bestuur van IJsclub Ysbrechtum