Heel Ysbrechtum bakt

Zaterdag 3 november was ’t zover. Heel Ysbrechtum bakt! En wat was het gezellig. En vooral lekker! Maar liefst 22 taartenbakkers uit Ysbrechtum waren voor deze activiteit aan de slag gegaan met de lekkerste recepten. En dachten wij, als VVV bestuur, dat dit de eerste editie was van deze activiteit in het dorp…. Dus niet! Al in de jaren 70 organiseerde het VVV bestuur zo’n taartenbakwedstrijd. Dus Heel Holland bakt heeft ’t van ons hier afgekeken en niet andersom!

Jury in actie

Bij de jeugd waren er 7 deelnemers van 6 tot en met 12 jaar die aan de slag waren gegaan met een top resultaat. De winnende taart was hier de Regenboogtaart van Jasmijn. Een superhoge taart die opviel door z’n fantastische smaak volgens de vakjury. Echt heel erg verschrikkelijk lekker vonden ze haar taart en ook mooi om te zien dat deze taart echt alleen door kinderhanden gemaakt was.

De appeltaart van Nikel was ook geweldig lekker. Er waren meer appeltaarten maar de jury vond dit echt een supersmaak! Goed gedaan! De taarten van Lara en Mette kregen beide een 10 van de jury op hun ontwerp en hoe mooi ze afgewerkt waren. De taart van Fenna viel op door de vorm: een keertje geen ronde taart was ook heel leuk. En de smaak was ook echt goed!

taart van Lara
stukje van de taart van Jasmijn

 

 

 

 

 

 

 

De Halloween-worteltaart van Annalin was ook erg lekker en vond de jury ook heel mooi passen in deze tijd van het jaar. De taart van Sam Melle was ook erg fijn van smaak en prachtig om te zien en de jury kon bijna niet kiezen of die nu moest winnen of die van Jasmijn!

Winnende taart van José

Bij de volwassenen werden er maar liefst 15 taarten ingeleverd. Hier waren de twee uitblinkers volgens de jury de walnotentaart van Janke en de worteltaart van José. Het was moeilijk kiezen tussen deze twee. Uiteindelijk besloot de jury toch (bijna) unaniem dat de worteltaart van José de beste was. Die taart zag er dan ook werkelijk prachtig uit: een kunstwerkje volgens de jury!

Van de appeltaart 2.0 van Renske heeft de jury zelfs een extra stukje gepakt na het jureren, dit was bij de volwassenen echt de lekkerste appeltaart die erbij stond. De taarten van Marjolein, Hiltsje, Anky en Marja vond de jury vooral verrassend qua smaak. Bij Hiltsje waren de rode vruchtjes erbij echt fantastisch lekker!

De kers in de cake van Tijn was ook een feestje. Net als de bovenkant van de lemon curd pie van Martje. Heerlijk vond de jury dat! De tiramisu taart van Gerda had een geweldige smaak waar de jury ook wel over te spreken was. De champagne taart van Anneloes was lekker maar ook vooral vernieuwend: een top taart!

De taart van Nelleke met de kweeperen uit de boomgaard van Epemastate vond de jury echt lekker anders! Een beetje kruidige smaak, lekker! Over de smaak van de taarten van Maria en Willy was de jury het niet eens met elkaar. Wat de één er juist lekker aan vond, vond de ander juist weer heel anders. Maar ze waren beide ook lekker. De taart van Machteld was volgens de jury van een heel goede kwaliteit. Fijne smaak!

Het was een hele klus voor de jury om alle taarten te beoordelen en halverwege het proeven raakten ze al aardig vol. Maar ze vonden het een heel leuke klus om te doen en boden zichzelf direct weer aan voor ’t geval dat de VVV deze activiteit volgend jaar nog een keer wil gaan organiseren!

Publieksprijs
Na het proeven van de jury was het de tijd aan alle bakkers en het publiek om te gaan kijken en proeven en hun stem uit te brengen op de lekkerste taart. Na het stemmen bleek dat Janke met haar walnotentaart met een kleine voorsprong de winnaar was van de publieksprijs! De walnoten uit de boomgaard van Epemastate bleken dus erg lekker!

Eervolle vermelding nog voor de taarten van Nikel, Fenna en Mette. Hun taarten kregen van het publiek ook heel veel stemmen maar echt nét niet genoeg om de winnende taart van Janke te verslaan!

We kijken terug op een heel gezellige en geslaagde middag en er werd al gevraagd of we dit niet volgend jaar weer konden gaan doen. Want er zijn nog veel meer lekkere taart recepten die ook gemaakt kunnen worden. Nou, wie weet doen we dat wel! Deze editie van heel Ysbrechtum bakt was in elk geval een succes!

Alle taartenbakkers, jury en proevers bedankt!

 klik voor meer fotos hier voor mijn album