Goede voornemens – Eefje

Mensen trap er niet in. Goede voornemens werken niet. Dat is gebleken uit serieus onderzoek. Maar liefst 81 procent van ons heeft ze of maakt ze voor ’t nieuwe jaar. En daarvan denken we ook nog eens met 80 procent dat ’t echt gaat lukken. Maar al zo rond de derde week van januari, op de zogenaamde ‘Blue Monday’, komen we er massaal achter dat ’t mislukt is.

Slaan we toch een bezoekje aan de sportschool over of regent het te hard om te hardlopen. Of wil men toch ineens graag wel weer een sigaretje roken. Waar ligt dat nou toch aan. Aan de tijd van het jaar wellicht? Dat januari of de winter te deprimerend is voor zulke goede plannen? Of zijn we gewoon te zwak met elkaar? Ligt het aan onze motivatie, ons doorzettingsvermogen?

Ik weet het niet. De verleidingen zijn te groot denk ik. Of de voornemens te hoog gegrepen? Deze zomer schreef ik nog de column Bikinistress deel 2. Inmiddels kan deel 3 ook wel geschreven want dat afvallen van mij is toch niet zo’n succes geworden. Ik ben zelf dus ook echt geen haar beter dan de gemiddelde Nederlander met een goed voornemen. Maar ik pas wel prima in het onderzoek wat afgelopen jaar plaatsvond! Hoera, zit er toch een positief kantje aan!

En ondanks dat uit dat onderzoek bleek dat ’t niet werkt, en zelfs ondanks dat ik u er voor waarschuw er niet in te trappen spoken de mooie plannen voor ’t nieuwe jaar al door mijn hoofd. En bij u vast ook. Het is een blijkbaar niet te stoppen soort dwangmatige gewoonte waar we slecht van af komen. Het zal er wel bij horen. Ik heb namelijk al weer een heel rijtje bedacht voor mezelf. Maar vooral gemakkelijk te behalen voornemens dit keer (nam ik me voor).

Ik ga vooral leuke dingen doen heb ik besloten. Op vakantie naar een warm land, want dat zat ‘r afgelopen zomer niet in voor ons. Ik moet daar alleen nog wel even keihard voor sparen. En ik ga lekker veel naar buiten, wandelen. Met de hond, met vriendinnen of met een combinatie van die twee. En ik ga ook mijn stinkende best gaan doen om van mijn bedrijf (net gestart) een succes te maken. Opdrachten binnen halen en tevreden klanten, dat is mijn doel voor 2015. En ik wil weer vaker gaan schilderen en haken en in de tuin werken. Oh ja, en méér boeken lezen, veel meer boeken! Heerlijke ontspannende dingen allemaal. Ik heb er nu al zin in. Maar misschien moet ik eerst een cursus timemanagement gaan volgen om te leren hoe ik dit in mijn toch al aardig volle agenda kan gaan drukken. Pffffffffffffffff. Zucht.

Oh en stiekem wil ik toch proberen wat af te vallen, zodat ik u toch niet hoef te vermoeien met Bikinistress deel 3.

Wish me luck. Fijne jaarwisseling en tot in 2015.

Eefje