Geslaagde Kerstbingo

Nieuws vanuit de VVV
Wat waren wij blij dat we dit jaar in plaats van de kerstmarkt besloten hadden een kerstbingo te gaan organiseren! Op de bewuste zaterdag 9 december was het koud, winderig en waren er meerdere hagel-, regen- en zelfs sneeuwbuien! Wij zaten gelukkig lekker warm en droog in het dorpshuis voor de bingo in plaats van klappertandend tussen de marktkraampjes buiten. Achteraf dus een goede beslissing geweest.

  
Wat was het gezellig in het dorpshuis! De versierploeg had super z’n best gedaan om vóór deze bingo al het hele dorpshuis in kerstsfeer te brengen en dat was heel goed gelukt! De kerstbomen en versieringen zijn weer prachtig en goed voor mekaar!
En wat een opkomst! Geweldig! In allerijl moest zelfs nog een gedeelte van de grote zaal erbij ingericht worden tot bingozaal want we hadden dus niet van zo’n grote opkomst durven dromen! Maar liefst 86 bingospelers beproefden hun geluk op deze winterse avond.
En wat hadden we mooie prijzen weten te regelen. Allemaal beschikbaar gesteld door enthousiaste sponsoren in en om Ysbrechtum! Fantastisch hoe vrijgevig iedereen was voor deze bingo waarbij we een deel van de opbrengst aan KiKa gaan schenken. In totaal waren er 33 sponsoren gevonden door de bestuursleden met hulp van Jesse, Elske en Gita. In totaal waren er meer dan 100 prijzen te verdelen!! Omdat we natuurlijk niet de hele nacht door bingo konden gaan spelen hadden we heel veel leuke pakketten gemaakt van meerdere prijzen bij elkaar. Na de 5 gewone bingo-rondes met al heel fantastische prijzen hebben we nog 2 hoofdprijsrondes gespeeld. Eén met als prijs een lang weekend kamperen inclusief een etentje en de andere prijs een hotel overnachting met ontbijt voor 2 personen.


Het precieze bedrag van onze donatie aan KiKa is op het moment dat ik dit stukje schrijf helaas nog niet bekend. Onze penningmeester moet nog even goed tellen en ook moet er dan nog wat extra’s bij omdat het Dorpshuis de donatie ook nog aanvult met maar liefst 10% van de baromzet op de bingo avond. Waarvoor hulde en onze dank! We zullen de opbrengst natuurlijk bekend maken via www.ysbrechtum.com en via onze VVV Facebookpagina.


Als u dit stukje leest zijn we ook al bij u aan de deur langs geweest voor de jaarlijkse vuurwerkcollecte. Op 31 december gaan we weer een mooie vuurwerkshow voor u neerzetten bij het dorpshuis.

En voor 2018 zijn we ook al weer plannen aan het maken. Natuurlijk zijn we al heel voorzichtig bezig met de eerste voorbereidingen voor onze dorpsfeesten in 2018, deze vinden plaats op 5,6 en 7 juli. Het thema is er, de eerste activiteiten bedacht en de eerste artiest is ook al vastgelegd voor een optreden op de zaterdagavond.

Omdat we nu geen markt hebben georganiseerd leek het ons een leuk idee om de jaarlijkse bloemetjes/plantjes actie uit te breiden met een marktje. Een leuke voorjaarsmarkt met kraampjes vol vrolijkheid. Hoe een en ander er precies uit komt te zien is nog een verrassing. Natuurlijk gaan we ook weer paaseitjes zoeken en zijn we nog bezig met andere leuke activiteiten. Heb jij daar leuke ideeën voor? Wil je ons een keertje meehelpen of misschien zelfs ons bestuur komen versterken? Dat kan! Je bent van harte welkom zelfs, want we zijn op zoek. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste en handige vrijwilligers en in dit geval ook naar 2 nieuwe bestuursleden. Schroom niet en neem contact op voor meer informatie!

Namens het VVV bestuur wens ik u heel gezellige kerstdagen en graag tot ziens bij de vuurwerkshow op 31 december aanstaande om 18.00 uur!
Groet, Marjan Koster

WANTED
Bij deze nog een keer een dringende oproep vanuit de VVV. Wij zijn op zoek! Wij zoeken naar twee nieuwe bestuursleden. Komend voorjaar tijdens onze jaarvergadering is het de bedoeling dat er 2 van ons gaan aftreden en er weer nieuwe mensen gaan meedoen.
Dus, lijkt het je leuk om in en vóór het dorp leuke activiteiten te organiseren zoals de dorpsfeesten, plantjesactie, vuurwerkshow, bingo, paaseitjes zoeken met de kids en nog meer andere gezellige activiteiten?
Wij doen dit met ons vijven samen met vrijwilligers die ons helpen bij de uitvoering. We vergaderen niet te vaak, hebben het gezellig met elkaar maar we hebben ook behoefte aan ‘vers bloed’ in ons team. Handige, enthousiaste mensen die graag de handen uit de mouwen steken. De organisatie van de dorpsfeesten is elk jaar de grootste klus, maar ook dat hebben we de laatste jaren d.m.v. draaiboeken al fijn vereenvoudigd. Je kan het eerste jaar gewoon meedraaien als algemeen bestuurslid en hoeft niet gelijk secretaris, voorzitter of penningmeester te worden. Een bestuurstermijn bij de VVV is voor drie jaar.
Lijkt het je leuk? Wil je meer informatie? Dat kan. Neem gerust eens contact op met Marjan. Je kan haar mailen via koster.fam@home.nl, appen of bellen op 06-27258377, of loop op donderdag, vrijdag of zaterdag eens binnen in de bloemenwinkel aan de Epemawei.
We hopen tot ziens bij de VVV!