Een nieuwe… – Weest wel juh…Die Sneeker!

Een nieuwe…

Het begint heel simpel, veilig en je kon er gewoon voor thuis blijven! Het ding zat best wel comfortabel en paste prima, niet te groot en niet te klein.
De afstanden die je erop kon maken waren best goed voor die tijd al kreeg je er wel lamme benen van. Pas later leer je hoe je het ding optimaal kan bedienen en wordt de snelheid ook groter!

 

Maar ja, er is zoveel afleiding van andere nieuwe en niet eerder ontdekte dingen! Zo leer je met veel oefenen je maximale lichaamslengte te gebruiken en dat biedt in huis heel veel nieuwe uitdagingen. Er sneuvelen enkele bloempotten door maar goed, dingen leren gaat nu eenmaal met vallen en opstaan!

 

En dan komt de lente…..het weer wordt zo dat er veel buiten wordt geleefd en dan mag je het ding ook buiten gebruiken! Dat gaat best aardig totdat je de buurkinderen ziet……mijn hemel….dan blijk je toch wel een echte beginner te zijn.

 

Hun ding is ook groter….gaat harder….en mist zaken die mijn ding wel heeft. Dat wil ik ook! Voor het zover is heb je veel hulp nodig…eigenlijk durf je zeker niet alleen de bediening op je te nemen, en ook nu is het veel vallen….waar je ding dan weer niet mooier van wordt.
In die jaren is het zo dat je lichaam zo in beweging is dat het ding al snel te klein is. Een overgevertje van de buren is dan een welkome gift! Inmiddels is de snelheid en de af te leggen afstand ook met grote stappen voorwaarts gegaan!

 

Een van de allermooiste herinneringen is nog steeds mijn verjaardag waarop ik voor het eerst een helemaal nieuw ding kreeg! Wat was ik blij en trots…..elke middag poetsen…en bij de eerste kras…huilen!

 

En weet u….dat blije gevoel…dat blijft! Sterker nog…ik had het zelfs toen mijn partner onlangs een nieuw ding kreeg! We gingen het samen ophalen…de geur, de schoonheid, net uit de fabriek waar ze zulke dingen maken!
Ik kreeg er zelf ook zin in!

 

U heeft vast al wel geraden welk ding ik bedoel toch? Soms gaan we er slordig mee om…gooien we ze achteloos weg….laten het roestmonster toe…
Ga eens terug in uw gedachten naar uw eerste nieuwe….en het overweldigende gevoel van vreugde! Het blijft genieten zo een nieuwe FIETS!

 

Weest wel juh…Die Sneeker!