Eefje is terug

Hallo! Daar ben ik weer. Eefje is terug als columnist. Het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan. Ik wil toch graag schrijven en mijn mening, ideeën en belevenissen met u delen.

Natuurlijk is Eefje nog steeds Eefje. Maar ja. Er is wel het een en ander in m’n leven gebeurt. Druk met werken. Druk in ons fijne dorp. Druk met allerlei sociale dingen. Heel veel leuke dingen. Waar je energie van krijgt. En goeie zin. Dingen die je doet met plezier. Voor jezelf of voor een ander. Ja, ja: life goes on. Ongemerkt denderen de dagen, weken, maanden, zelfs jaren maar door!

Maar er gebeurde meer de laatste jaren. Niet zulke leuke dingen helaas. Ik verloor een aantal dierbare familieleden en vrienden. Niet leuk. Heel treurig zelfs. Veel ellende en verdriet waar je maar weer mee moet ‘dealen’. Soms zo moeilijk dat nu nog niet alle wonden zijn geheeld. Maar soms betekende ‘t ook rust doordat moeilijke periodes nu afgesloten werden.

En…. life goes on. Ook na deze, heel verdrietige, gebeurtenissen. Je moet en gaat door, want het leven zelf vermindert ook geen vaart.

En ook m’n liefde verloor ik. Niet omdat hij stierf. Maar zijn liefde voor mij was blijkbaar wel dood. Over en uit. Niet leuk. Verdrietig. Einde van een tijdperk. Een gezin ‘overhoop’. Nieuwe situaties. Ingewikkeld voor onszelf en de kinderen, familie, vrienden en verdere omgeving. Zeker in een dorp.

Maar ook hier geldt gewoon: life goes on. Ondanks dat het vertrouwen (in mannen, in de mensheid, in het leven en in mezelf soms ook) hierdoor behoorlijk beschadigd is…. ik probeer er maar gewoon het beste van te maken. Toch maar wel blijven proberen om vertrouwen in de toekomst te houden.

En als nieuwbakken vrijgezel maak je toch bijzondere dingen mee. Vrees niet. Ik zal niet alle details van mijn vrijgezellenbestaan met u gaan delen. Niet alles is daar ook geschikt voor! Maar je maakt toch van alles mee. Soms grappig, of raar. Soms stom of verdrietig en soms ook héél ingewikkeld. Maar ook vaak spannend en nieuw!

En ook over heel andere onderwerpen kreeg ik de laatste tijd weer allerlei opborrelende column-inspiratie. Van hondenpoep tot zorgverzekeringen. En van bijzondere mensen om me heen tot rare trends.

Dus: de stoute schoenen maar weer aangedaan en me gemeld als columnist bij ysbrechtum.com. Want: life goes on. En ik zal u er de komende tijd van op de hoogte houden!

Groet, Eefje