Dorpsfeesten 2023

Een terugblik op de mooiste drie dagen van het VVV-jaar, de dorpsfeesten. Dit jaar volledig in het teken van ons 125 jaar bestaan. Kunt u het zich voorstellen… 125 jaar een VVV in Ysbrechtum. Wij zijn, als bestuur, erg dankbaar dat wij een deel van die 125 jaar hebben mogen vervullen en zullen dat met plezier nog een aantal jaar doen. Op naar de 150 jaar! Goed.. weer even terug naar de dorpsfeesten van 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat waren het drie prachtige zonovergoten dagen. De dorpsfeesten begonnen op 15 juni met een optocht door de straten. De stadsomroeper van Sneek, Jan Sjoerd, liep voorop zodat iedereen het huis uit kon komen om naar de optocht te kijken. 5 straten hadden hun best gedaan om hun thema het beste te vertalen. Uiteindelijk ging de Kleasterwei, met de vertaling van magisch Ysbrechtum, er met de prijs vandoor. De dag werd afgesloten met de liveloting van het kaatsen of een eerste rondje in de zweefmolen.

Vrijdag 16 juni begon met spelletjes voor de basisschoolkinderen. Blikgooien, touwtrekken en was ophangen, de kinderen hadden een intensieve ochtend waarna ze wel een ijsje en limonade hadden verdiend. Voor de kleinste jeugd stond het poppentheater Anansi weer op het programma. Ook de Jeu de Boulers gingen traditiegetrouw de onderlinge strijd aan. Uiteraard was er ook weer de mogelijkheid om te genieten van de lekkerste dorpsfeesten oliebollen. Om 13.00 gingen jong en oud de strijd aan tijdens de kraker van het jaar: ‘de kermispartij’. In de avond konden de dorpsgenoten weer genieten van een bbq. Met volle buiken werd er weer veelvuldig gebruik gemaakt van de dansvloer onder begeleiding van Sander Metz, die dit jaar voor de 9e keer Ysbrechtum op haar kop zette.

Op zaterdag, 17 juni stonden om 11 uur kinderen tot en met groep 8 klaar om mee te doen aan de 5-kamp spellen of het vlaggetjes steken. Een leuke spelochtend waar de kinderen zich zeker hebben vermaakt. Om 13.00 ging dan echt de strijd tussen de straten los tijdens de 5-kamp. De spelletjes commissie had zich dit jaar uitgesloofd. Er waren namelijk grote, hoge en waterige ‘speeltoestellen’. Een survivalbaan, een buikschuifbaan, een zwembad, het rode draad spel en spijkbroek hangen, zorgden voor een fysieke uitputtingsslag. De straten krijgen natuurlijk ook niet het bordje ‘de sterkste en slimste straat’ cadeau. Bovenop al deze activiteiten kwam ook het touwtrekken weer terug, met een nieuwe competitie was uiteindelijk de keet oppermachtig. Na een kleine pauze waar iedereen kon genieten van een snackje bij de snackmasterssss, vervolgden de straten de strijd naar het ‘slimste’ gedeelte. Er werden vragen gesteld over de verschillende thema’s van de afgelopen dorpsfeesten. Na zowel de middag-activiteiten en de avondactiviteit werden de punten opgeteld en was de Râne de grote winnaar. Zij mogen het bordje ‘de slimste en sterkste straat’ een jaar lang in hun straat bewaren. Een grote dank gaat uit naar de spelletjescommissie en de avondactiviteitcommissie, het was een fantastische en creatieve dag. Nadat de spanning van de dag bij alle straten losgelaten kon worden, gingen de voetjes van de vloer onder begeleiding van It Takes Two.

Voor ons als bestuur van het VVV is het ontzettend fijn om de Ysbrechtummers te zien genieten van de feesten. Daarom een hele grote dank aan alle vrijwilligers, zonder jullie waren deze feesten niet mogelijk. Ook een woord van dank aan alle Ysbrechtummers welke zo enthousiast hebben meegedaan tijdens deze feesten, wij hopen dat jullie er volgend jaar weer bij zijn!

VVV

Hieronder een link naar de foto’s om nog even na te genieten.

Dorpsfeesten 2023