Dorpsfeesten 2019

Dorpsfeesten 2019

Wat een feest hebben we gehad dit jaar! Drie dagen lang prachtig weer en een fantastische, gezellige sfeer in en om het dorpshuis op 27, 28 en 29 juni.

Na de officiële opening door voorzitter Arnold werd er gestart met de ‘Rode loper show’, helemaal voor en door kinderen. Allemaal verkleed als filmsterren gingen ze over de rode loper naar binnen in het dorpshuis om te swingen bij de kinderdisco.

We zagen ze allemaal voorbij komen… Robin Hood, Minions, de Hulk, Sneeuwwitje, Spiderman, Ariana Grande, enzovoort, enzovoort. Allemaal wereldsterren die voor deze gelegenheid naar Ysbrechtum waren gekomen. Een deel van hen kwam zelfs met een 9 meter lange limousine zomaar ons sportveld oprijden, wat een entrée! Geweldige actie!

De rode loper show werd gewonnen door Jaws en het duo Lilo & Stitch. Zij kregen een ster in de Walk of Fame en een megagrote zak spek om lekker van te smullen. Alle andere kinderen werden ook getrakteerd door de VVV op een zakje snoep.

 

Na alle sterren op de rode loper was het de beurt aan het kaatsbestuur om te schitteren. Bij de live loting van de Kermispartij vertoonden zij een door hen zelf gemaakte film. Hilarische beelden en heel erg leuk gemaakt! Ook het loten met de balletjes door alle kaatsers zelf was een heel geslaagde actie. Een super begin van de feesten.

De donderdagavond werd afgesloten door DJ Sly met vrolijke liedjes waar al voorzichtig even wat voetjes van de vloer gingen.

Vrijdagmorgen begon alweer mooi op tijd met het klaarzetten van de spelletjes voor de kinderen van groep 3 t/m 8 van de Epemaskoalle. Met dit mooie weer lekker veel waterspelletjes waar alle kinderen van genoten. Hulde voor de activiteitencommissie die de organisatie van deze spellenochtend weer op zich heeft genomen!

De jongste kinderen t/m groep 2 hebben weer kunnen genieten van een optreden van Inky Pinky’s poppentheater. Na afloop allemaal een lekker ijsje en natuurlijk een rondje in de draaimolen op het plein.

Ondertussen waren ook de jeu de boulers alweer in actie. Het was warm in de zon maar vooral ook heel gezellig op de baan en tussendoor en na afloop op het terras. Dit jaar weer prijzen van onze dorpswinkel Greidanus.

De eerste prijs ging dit jaar naar Piet Tjalsma en Jetske van der Kooy. Daarom kregen zij ook samen een heuse ster in de Ysbrechtumer ‘Walk of Fame’.

Tweede werden Johannes de Jong, Aaltsje Koopmans en Alie Ruiter. De derde prijs was voor Klaas Koopmans en Marry de Boer.

Vrijdagmiddag was het tijd voor de PC van Ysbrechtum: de kermispartij. Dit jaar mogelijk gemaakt door 2 ondernemers uit eigen dorp. De familie Sterk van Zeilmakerij Sterk sponsorde samen met de familie Nieuwland van JNF Administratie en Belastingen deze prachtige kaatspartij.

Het was behoorlijk warm om te kaatsen maar er werd zeker fanatiek gestreden. De uitslag was als volgt:

Senioren A: Ewoud Zwaan (K), Menno Franckena, Geike Ewen

Senioeren B: Mats Landmeter (K), Peter Zeldenrust, Monique holthuis

Jeugd A: Jamie Nauta (K), Maaike Boers, Marit O’Keefe

Jeugd B: Liam Nauta (K), Noëlle Nauta

Natuurlijk kregen alle winnende parturen ook een ster in de Walk of Fame. Na het kaatsen was er een heerlijke BBQ georganiseerd door de VVV voor alle kaatsers en andere feestende dorpsbewoners. En aansluitend kwam DJ Sly nog een avondje plaatjes draaien. Het bleef nog lang gezellig in en om het dorpshuis!

De zaterdag starten we traditiegetrouw wat later op. Even rustig beginnen rond een uur of 11 na de eerste 2 dagen feesten. Lekker beginnen met een bakje koffie en een oliebol!

’s Middags weer een fanatieke strijd tussen de stratenteams bij de 5 kamp. Allemaal leuke spellen waarbij naast kracht ook tactiek en kennis goed van pas kwamen.

Het eindspel op de balk boven het bad was natuurlijk geweldig om te beleven en te zien!

Het was warm op het veld maar iedereen zorgde voor schaduw door parasols mee nee te nemen. Een prachtig gezicht, al die teams bij elkaar op kleedjes op ‘t gras!

Ondertussen zorgde DJ Dieter op het terras voor een gezellig deuntje voor het publiek.

Na een korte pauze van 18.00 tot 19.00 uur om even het dorpshuis weer wat op te frissen en voor de vrijwilligers om ook even te kunnen eten was er in de avond een gezellige film quiz. Met dat prachtige weer ook gewoon weer op het veld zodat we allemaal lekker buiten konden blijven zitten. Super van Dineke en Marjan dat zij nog deze quiz uit hun mouw wisten te schudden nadat er niet genoeg animo was voor de bonte avond. En hulde aan de mannen van de techniek die dit allemaal weer mogelíjk maakten met microfoons en boxen.

De quiz werd gewonnen door Gerard en Gerritje en ook het winnende team van de 5 kamp werd bekend gemaakt. Na een aantal jaren Kleasterwei was het nu de eer aan ‘De Keet’ om het prachtige straatbordje in ontvangst te nemen. En ook deze winnaars kregen allemaal weer een ster in de Walk of Fame!

Na de quiz was het de hoogste tijd om lekker te dansen! En het was heel erg warm maar toch stond de dansvloer bij de band, Van Geeft M, lekker vol en werd er volop gedanst!

Een prachtige afsluiter van deze feesten. Rest ons nog iedereen te bedanken die deze feesten mogelijk heeft gemaakt. Als sponsor, bestuurslid, als fotograaf, als vrijwilliger op welke manier dan ook…. Samen maken we deze feesten mogelijk, en samen maken we het ook gezellig!

We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen ontmoeten. De dorpsfeesten zijn dan wederom gepland in het laatste weekend van juni: 26, 27 en 28 juni 2020.

En natuurlijk organiseren we voor die tijd ook nog heel veel leuke activiteiten in Ysbrechtum waarbij we u graag allemaal weer zien!

Voor nu wensen we iedereen een fijne zomer! Groeten, VVV Bestuur