DORCAS VOEDSELACTIE 5 NOVEMBER 2022

DORCAS VOEDSELACTIE     5 NOVEMBER

Geef voor Oost-Europa

Dorcas komt in actie voor Oost-Europa. De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne schokt de hele wereld. Deze koude maanden moeten de meest kwetsbare mensen kiezen: hout voor de kachel of een maaltijd? Niet alleen in Oekraïne zelf is de nood hoog. Ook de inwoners van buurlanden Moldavië en Roemenië weten soms niet wat ze moeten. De prijzen voor voedsel stijgen enorm. En wat moet je dan als je een inkomen hebt van een paar tientjes per maand? Het is maar de vraag of er dan eten op tafel komt…

In heel Nederland doen duizenden vrijwilligers mee aan de Dorcas Voedselactie. Dat is hard nodig om vooral ouderen te helpen aan een nieuw houvast. Wij kopen ter plekke voedsel in en maken er pakketten van. Die zijn bedoeld als eerste stap. Maar ook daarna laten we mensen niet los. Wij helpen mensen bij het vinden van nieuwe doelen en we bouwen met hen aan een gezonde toekomst.

Nieuwe zin in het leven
Bijvoorbeeld in Roemenië krijgen ouderen weer zin in het leven als ze iets kunnen betekenen in hun buurt. Wij helpen hen bij het zoeken naar iets wat bij ze past. Zo vertellen sommigen verhalen van vroeger aan kinderen op school. Anderen pakken een oude hobby zoals schilderen weer op of helpen koken in het buurtcentrum. Naast ouderen  staan we klaar voor gezinnen waarbij er geen inkomsten zijn door werkloosheid. We zorgen voor trainingen en nieuw werk. Zo groeien de inkomsten en zijn voedselpakketten uiteindelijk niet meer nodig.

 

 

Geeft u ook voor voedsel? 

Wij, Johannes Greidanus en  Tineke Pheiffer, organiseren een voedselactie hier in Ysbrechtum.

Hoe? In de dorpswinkel staan weer allerlei producten klaar die u kunt kopen. De producten zelf gaan niet naar Oost-Europa, maar het geld wat u voor de producten betaalt, wordt overgemaakt naar Dorcas. Dorcas koopt hiervan in het land zelf voedsel en stelt voedselpakketten samen. Zie hierboven.

Wanneer? Zaterdag 5 november.
Waar? Doarpswinkel Ysbrechtum. Doet u ook mee?

Johannes Greidanus en Tineke Pheifer