Cadeau voor Master Amiko

DIMG_2090e kinderen van de zondagschool van Ysbrechtum, Tjalhuizum en Tirns hebben vrijdag 3 maart een prachtig cadeau aangeboden aan de leerlingen van Master Amiko, de asielzoekerschool van stichting voor openbaar onderwijs Odyssee.

Het cadeau, een skelter van Mammoet met kar en dubbele zit, is gesponsord uit de opbrengst van de collecte bij het kerstfeest, die de 14 kinderen van de zondagsschool hebben opgehaald. De kinderen hebben dit cadeau bedacht omdat ze samen spelen het allermooiste vinden. Het bedrag is aangevuld met de giften van de kerk van Ysbrechtum, Tjalhuizum en Tirns en daarnaast is de skelter mede mogelijk gemaakt door Mammoet Skelters.

IMG_2094 - kopieDe kinderen van Master Amiko hebben het cadeau met groot enthousiasme ontvangen. Ze zijn ontzettend blij met deze gulle gift. Er is met de kinderen van de zondagsschool afgesproken dat ze op een later moment nog eens mogen komen spelen.

Master Amiko is gestart aan de Jancko Douwamastraat in november 2016 met de opening van het AZC in Sneek. Op dit moment bezoeken 60 leerlingen de school. De naam Master Amiko verwijst naar het woord ‘vriend’ in het Esperanto. Master Amiko wil de leerlingen de Nederlandse taal en cultuur leren, zodat ze een goede start kunnen maken in ons land. Tegelijkertijd wil Master Amiko de moedertaal en –cultuur van de leerlingen erkennen en begrijpen.

Master amiko logo - vierkant-300 dpi - met wit kader