Blue Monday – Tikkie tikkie

Blue Monday is een fenomeen bedacht door een Britse psycholoog Arnall, die beweert dat op deze dag het grootst aantal mensen depressief zijn. Door de donkere dagen, mislukte voornemens, geen vakanties om naar uit te kijken… De beste man heeft er zelfs een formule voor bedacht:

Volgens een persbericht van de Britse Mental Health Foundations is Arnalls formule:

somHierin is W een maat voor het weer, D voor de schulden, d voor het maandelijkse salaris, T voor hoe lang geleden het kerst was, Q staat voor hoe goed men nog de goede voornemens volhoudt, M voor het motivatieniveau en N voor het gevoel om actie te ondernemen. Er wordt niet aangegeven wat de eenheden van de variabelen zijn. (bron: wikipedia.nl)

Haha, het lijkt wel rekentoets. Hoewel ook columnwaardig, houd ik me daar vandaag nog even niet mee bezig.

Ik heb er zelf geen last van hoor, blue monday. In januari heb ik eerder het gevoel van het maken van een nieuwe start. Het jaar is nog een onbeschreven bladzij. Ik heb nog allemaal kansen, verwachtingen als: In de komende zomer ben ik wel zo dun geworden dat ik mijn miss-universe-benen kan komen showen 🙂 . Het komt helemaal goed dit jaar. De goede Column blue monday (7)voornemens geef ik meestal niet voor de derde week al op.

Over goede voornemens gesproken… ik zag dit plaatje voorbij komen rond de start van dit nieuwe jaar. Zo leuk, die wilde ik even met u delen.

 

 

 

 

Brengt me meteen op mijn remedie tegen neerslachtige zaken. Mijn middel om me even helemaal af te sluiten van alle ellende in de wereld. Mijn poging in het negeren van idioten die religies misbruiken voor hun eigen machtswellust en sadistische trekjes. Maar ook mooie afleiding bij financieel leed, opwarmende aarde, afschuwelijke ziektes die veel te jonge mensen treffen, zwaar overspannen mensen die bizarre beslissingen nemen…
Struisvogelisme: tv uit, koptelefoon op, Spotify aan met een afspeellijst met opbeurende liedjes (bijvoorbeeld ‘Seize the day’ , alleen al om de naam) en lekker een avondje Pinterest. Een prachtige app/website waar je dingen kunt zoeken die je leuk vindt of die je inspireren. De website komt daarna met allemaal suggesties van dingen die daarop lijken die je misschien ook leuk vindt. Hemels.

Er is bijvoorbeeld een categorie humor. Ik ben er van overtuigd dat persoonlijke neerslachtigheid wordt versterkt door alle ellende in de wereld. In ieder geval wordt het er niet beter van. Het kijken van een grappig plaatje, (en nog een en nog een) heeft volgens mij omgekeerd hetzelfde effect. Na een 20 minuten zit ik soms met kramp en betraande wangen op de bank. Van het lachen!
Er is voor elk wat wils. Ik laat de plaatjes voor mij spreken.
Veel plezier
(Bron: pinterest.com)

Blue Monday … het mannetje in het volgende plaatje: die heeft pas een blue Monday

Column blue monday (6)

 

 

 

 

 

 

 

 

Column blue monday (1) Column blue monday (2) Column blue monday (3) Column blue monday (4) Column blue monday (5)