Blomkemerke

Zaterdag 11 mei 2019, de dag voor moederdag, was het weer tijd voor de jaarlijkse Blomkemerke. Vrijdagmiddag werden de planten bezorgd bij het dorpshuis, zodat de eerste bestellingen al bij elkaar konden worden gezocht. Door de donkere dagen en de vorst waren toch een aantal bestellingen niet compleet, bepaalde planten zijn simpelweg nog niet leverbaar. Jammer, maar gelukkig waren er wel veel andere planten die al wel lente proof zijn.

Zaterdagochtend om 11 uur werden de ´spreekwoordelijke´ deuren geopend. Klanten van binnen en buiten Ysbrechtum zochten zorgvuldig hun plantjes uit. Waar de één met een duidelijk lijstje op de proppen kwam, kende de ander het verschil nog niet tussen een Vlijtig Liesje en een Begonia. Gelukkig is er altijd één waardevolle vrouw, die onmisbaar is tijdens deze jaarlijkse Blomkemerke. Zonder haar krijgt niemand een juiste bestelling en krijgt niemand een deskundig advies over de plantjes. Daarnaast kan alléén zij ´Calibrachoa´ moeiteloos uitspreken. Kortom, de Blomkemerke kan niet zonder onze Willy! Onwijs bedankt!

Veel mensen van binnen en buiten Ysbrechtum kunnen het hele jaar weer genieten van een tuin vol bloeiende planten. Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer terug om de tuintjes weer zo kleurrijk te laten vullen!

Calibrachoa