Als… – Die & Die

Ik schrijf dit stukje terwijl ik me aan het voorbereiden ben op een prestatie waarvan ik 10 jaar geleden niet had gedacht dat ik deze zou volbrengen: ik ga 21 kilometer lopen, de Mar-athon rond het Sneeker meer. In mijn geval de halve marathon maar voor mij is de prestatie er niet minder om. Het is niet wereldschokkend en ik zal niet als een kwijlende Abebebebekila de finish over komen maar toch is het een uitdaging. Ik ben geen loper, heb het nooit leuk gevonden en kon het ook niet zo goed. Ik was een fietser. Als 6 jarige 3 kilometer naar de eerste klas en als 13-jarig op de fiets naar het Bogerman, door weer en wind, door ijs en regen. En dat als mugje met een stevige tas achter op de fiets. Aan ophalen en brengen deden mijn ouders niet en als ik bij een stevige tegenwind een uur later thuiskwam gold het verbaasde commentaar: “goh we tochten al: wer bliuwt se..”

Maar nu heb ik het wandelvirus te pakken en ik vind het leuk. Ik heb vorige week met m’n wandelmaatjes het Brekkenpaad gelopen en we hebben genoten van de gesprekken, de regendruppels, de doorbrekende zon en de prachtige natuur. Dus al genietend is een afstand wandelen niet zo’n hele grote prestatie. Wat wel een prestatie is, en daar wil ik u in deze column graag op wijzen is wat een aantal vrienden uit Ysbrechtum gaan doen.
Zo staat het op Groot Sneek ( http://www.grootsneek.nl/106528/trap-als-de-wereld-uit-de-ronde-van-de-kroon/ ):

Sneek – Geïnspireerd door vriendschap, moed en doorzettingsvermogen zet de Ronde van de Kroon zich in voor grotere bekendheid en aandacht voor de ongeneselijke ziekte ALS. ALS, Amyotrofe Laterale Sclerose. Een spierziekte die helaas nog onderbelicht is in de wereld. Aandacht voor deze spierziekte is nodig, heel hard nodig. Tegen ALS bestaat geen medicijn. Wetenschappelijk onderzoek is vereist om ALS de wereld uit te helpen. Daarom is steun nodig, heel hard nodig. Een uniek, sociaal gezellig evenement zorgt voor aandacht. Wielervrienden van Café de Kroon trappen daarom samen ALS de wereld uit!
En deze jongens doen dat:

ronde-de-kroon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik vind dat geweldig, je sportieve talenten en je kracht inzetten voor een goed doel. Ik heb daar heel veel respect voor en wens de mannen heel veel succes en ik ga vast m’n wandelschoenen aantrekken voor mijn eigen prestatie!

Groet,

Die& Die