Als alles klopt.

Als alles klopt dan ontstaan er hele mooie dingen, een sporter die helemaal naar de top is gestegen en op het hoogtepunt een gouden medaille wint.

Of een bakker die met heel veel passie een nieuw brood of een heerlijke taart bakt waar al zijn klanten voor in de rij staan.

Maar vergeet ook niet de dienst verlenende sector. De monteur die met plezier uw auto repareert of bij u thuis een nieuwe CV ketel komt ophangen.

Mijn strekking is als het met plezier gaat en de tijdsdruk redelijk is worden er prachtige dingen gemaakt.

In de zorg is het niet anders, als je er met plezier werkt en de tijdsdruk redelijk is dan komt ook daar het mooiste in de mens naar boven.

Dat het helaas niet altijd zo is zag ik korte tijd geleden weer eens van dichtbij. Althans dat het niet voor iedereen daar zo is. Ik heb het dan over een van mijn bezoeken aan het ziekenhuis.

In de wachtruimte viel het me op dat ik de namen van de wachtende patiënten voorbij hoorde komen op een toon die niet als vriendelijk versleten kon worden.

Alles behalve…..het was bijna een commando wat werd geschreeuwd!! De persoon die snauwde was niet te zien want bleef op de gang naar de behandelkamers staan.

Naar was het zeker, je zit er al niet voor je plezier en dan kan de mens wederom het verschil maken tussen wel of niet een medaille!

Dat het ook anders kan liet een collega zien. Ze liep de wachtruimte in, ging in het midden staan en keek met veel plezier de wachtende mensen aan. Op een geruststellende toon kwam dan de naam van de verwachtte patiënt voorbij. Heerlijk! Wat mij betreft een GOUDEN medaille, een eerste plek of de erkenning voor beste product of dienst meer dan waard.

Alles klopte, en zo hoort het eigenlijk!

Hopelijk vindt u ook het medaille gevoel

Weest wel juh…die Sneeker!