Kerkdiensten

KERKDIENSTEN
zondag 3 april 2022
5e zondag in de veertigdagentijd
09.30 uur in de kerk van Tirns
voorganger is ds. Vijko Top

zondag 10 april 2022
Palmzondag
09.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. A. van Ligten

donderdag 14 april 2022
Witte donderdag
viering van Schrift en Tafel
19.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Vijko Top

vrijdag 15 april 2022
Goede Vrijdag
19.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Aukje Westra

zaterdag 16 april 2022
Stille Zaterdag
Paaswake
21.00 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Vijko Top

VREDESDUIFJES
gehaakt voor Oekraïne
Na eerdere succesvolle acties, zoals ‘Kerk Ysbrechtum zet bewoners in de bloemetjes’ en de ‘Tulpenpotjesactie’ gaan de haaksters uit Ysbrechtum (en omstreken) nu aan de haak voor Oekraïne. Deze keer zullen er, verschillende soorten, vredesduifjes worden gehaakt. Deze zullen, vanaf 26 maart, voor €2,50 per stuk worden verkocht bij Het Kompas in Sneek en bij dorpswinkel J.A. Greidanus in Ysbrechtum. ‘We hebben wederom een geweldige ploeg enthousiaste haaksters en hopen een mooi bedrag op te halen voor hulp aan de mensen in Oekraïne!’ Aldus de initiatiefnemers Dieuwke Veldhuizen en Janny Reidsma.

ROTSGRAF
Aan het begin van de dienst op 27 maart hebben Frits en Eelco heel mooi verteld wat we de vorige keer hebben gedaan. Toen hebben de kinderen met klei en steentjes een rotsgraf nagemaakt. We hebben het over Maria gehad die de voeten van Jezus zalfde. Jezus wist al dat hij zou gaan sterven. En daarom hebben we toen het graf gemaakt om op de viertafel in de kerk (en in de consistorie) te zetten. We zullen hier, tot aan Pasen, steeds iets bij gaan maken. Er zijn toen ook allemaal fleurige Happy Stones gemaakt, hier gaan we later nog iets mee doen!
Na de uitleg van de kinderen zijn we gauw vertrokken…maar niet naar de consistorie! We zijn naar de boerderij van de ouders van Sybren, Elieke en Gerben gegaan. Daar hebben we het verhaal gehoord van Jezus die de voeten van de leerlingen waste: dat het nodig is om te kunnen dienen, als je een leerling van Jezus wilt zijn. Daarna zijn we aan de slag gegaan met figuurzagen. De kinderen hebben allemaal hard gewerkt, gezaagd en gekleurd, om prachtige bloemen te maken van hout, waarmee we het grote houten kruis gaan versieren. Dat kruis gaan de andere gemeenteleden, op een ander moment, zeker nog tegenkomen!

 

DIENST OP GOEDE VRIJDAG
Dit jaar zal ook de Sundayskool weer actief betrokken zijn bij de dienst op Goede vrijdag. Op zeer bijzondere, maar ook zeer passende wijze, zullen zij de dienst binnen komen. Vervolgens zal het verhaal van Goede vrijdag voor hun worden verteld, uit de kinderbijbel. Hierbij leven we, heel nadrukkelijk toe naar uiteindelijk, fantastische, afloop van dit verhaal: de opstanding van Jezus! De jongste kinderen verlaten de dienst hierna weer en de oudere kinderen leveren dan, samen met hun ouders, ook nog een bijdrage in het vervolg van de dienst. We hopen dat zo, net als bij de Passion, voor jong en oud zichtbaar mag worden wat een geweldig offer Jezus voor ons heeft gebracht!

 

PALMPASEN
Dit jaar een beetje anders
Normaal gesproken trekt er, met Palmpasen, een kleurige optocht van kinderen met Palmpasenstokken door de kerk. Maar dit jaar niet…. De Palmpasenstok zal dit jaar alleen zichtbaar zijn op de viertafel, maar de kinderen zijn er niet bij tijdens de dienst.
Eén van onze kinderen zag een commercial over ‘De zandtovenaar’ en werd hier zo enthousiast van. ‘Hier kunnen we wel met de zondagsschool heen!’ En nu wil ‘het toeval’ dat de zandtovenaar dit jaar, met Palmpasen, in Bolsward een voorstelling houdt, special voor kinderen. Iedereen was snel enthousiast, en veel ouders zijn bereid om te rijden en te begeleiden. Dit jaar gaan wij, op Palmzondag, dus naar de zandtovenaar. We hopen op een prachtige, onvergetelijke ervaring!