2020, en nu?

2020, een nieuw jaar, een nieuw decennium zelfs. Tijd voor een nieuw geluid?

Als je luistert naar alle protesten van eind 2019 dan wordt er gesmeekt om een nieuw geluid. Een geluid om te kunnen overleven. Of laat dat ‘over’ eigenlijk maar weg en noem het maar gewoon een geluid om verder te kunnen leven. Niet alleen in 2020 maar nog heel veel jaren erna.

Daarnaast is er echter het tegen-geluid. Het ‘het-moet-zo-blijven-geluid’. Omdat het nú allemaal zo mooi is. Omdat het diegenen niet direct aangaat en onvoldoende in de beurs raakt omdat de supermarkten de prijzen toch wel laag weten te houden. Maar ja, iedere tijd is nu eenmaal wel onderhevig aan veranderingen en daar hoort soms een ander (lees: nieuw) geluid bij. Om dat tegen te gaan kun je er veel geld tegen aan gooien maar help je daar de toekomst mee? De dinosaurussen willen we toch ook niet meer terug?

Eén ding is zeker is, er moet een geluid komen. Met stilte komen we er niet. Dus wordt 2020 weer een jaar voor wijsheid. Wijsheid om tot een gedegen geluid te komen. En dan hoop ik dat de grote meerderheid dat accepteert. Kán accepteren. Wíl accepteren. Omdat het leven na 2020 niet ophoudt. En wat zou het mooi zijn als we de jaren die nog komen in harmonie kunnen doorbrengen want we zullen het toch met z’n allen moeten doen.

En met deze woorden sluit ik mijn columns voor de website van Ysbrechtum af. Althans, zo lang als nodig. Ik weet dat ik 2 columns geleden( in mijn 100ste) zei dat ik hoopte dat ik er nog vele zou schrijven. Helaas is het korps columnschrijvers inmiddels zo klein geworden dat de druk op de overgebleven columnisten erg groot is. Daardoor staat een column soms lang op de site voordat er een nieuwe komt. Dit verslapt het bezoeken van de site en dus ook het lezen van nieuwe columns. En daarvoor heb ik gewoon te veel werk van het schrijven van een column.

Ik hoop dat ik u veel leesplezier heb gegeven. U zult het vast niet altijd met mij eens zijn geweest maar dat mag gelukkig in ons kikkerlandje. Verder hoop ik dat de websiteredactie er toch in zal slagen nieuwe columnisten te vinden want dan haak ik graag weer aan. Niet om wijsheid te prediken maar mijn mening te delen. Eigenlijk gewoon om mijn geluid te laten horen. Daarom, 2020: KOM MAAR OP!

MPM.