Marktwensen – Weest wel juh…die Sneeker!

Marktwensen

Gedurende het leven ontdekt ieder mens dingen over zichzelf. Dat kunnen dingen zijn zoals een hobby, een sport of een andere activiteit waarvan hij of zij nooit gedacht had het te kunnen of laat staan leuk te vinden.

Ook in ons werk zullen we allemaal zo onze dingen ontdekken. Veel mensen volgen een jarenlange studie om vervolgens tot ontdekking te komen dat ze heel iets anders ontzettend leuk vinden!

Ook ik heb geleerd dat er dingen zijn waarvan ik nooit gedroomd zou hebben dat ik ze leuk zou vinden. Zowel in de hobby als in de werkomgeving.

In mijn werkomgeving bleek mijn eerste baas een man te zijn die leefde voor de handel. Niets liever dan producten inkopen en weer snel verhandelen. Zijn drijfveer daarbij was eigenlijk nooit het geld wat ermee verdient werd.

Natuurlijk moest het bedrijf daarvan bestaan en natuurlijk werd er mee verdient, maar zijn plezier schuilde in het slagen van de verkoop! Verkochte waar aan een tevreden klant was waarvoor hij elke dag weer heen en weer rende.

Daarmee leerde ik dat bij de handel het plezier eerst kwam, en dan het geld. Uiteraard in een verantwoorde balans! Het plezier is iets wat op een klant af straalt, waardoor deze vaker handel zal willen doen.

Met deze wijsheid en het plezier wat ik had ontdekt leerde ik de handel uitdiepen en ging mijn werk een heel andere kant op dan ik ooit durfde denken.

Natuurlijk zullen nooit alle wensen waar gemaakt kunnen worden en blijven er dromen over. Alhoewel sommige mensen al vanaf hun geboorte lijken te weten wat ze willen en recht op het doel van hun dromen af gaan. Anderen weten van een hobby hun beroep te maken.

Ik heb ook altijd een herhalende droom of wens, werken op de markt, het lijkt me helemaal te gek!. Geen idee met welke handel maar handel bedrijven en mensen bedienen vanuit een kraam lijkt me helemaal te gek. In mijn werk is het bemannen van de beursstand een mooie gelegenheid om af en toe een beetje van het marktgevoel te proeven.

Afgelopen weekend had ik weer een heel mooie gelegenheid tijdens de kerstmarkt in ons dorp. Even leek het erop dat wegens een gebrek aan standhouders het feest niet door zou gaan. Gelukkig dachten alle aangemelde standhouders hetzelfde, opgeven was geen optie, het gaat tenslotte om het publiek en zolang dat komt is er geen probleem.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ervan gesmuld heb, ondanks mijn knie blessure heb ik samen met mijn vrouw, mijn zus en alle andere standhouders genoten!

Een zeer goed georganiseerde kerstmarkt met lof aan de organisatie en alle vrijwilligers!.

Er was veel publiek, een super sfeer, leuke en heel diverse handel uiteenlopend van kerstbomen tot warme sokken. Een gezellig vuurtje buiten waar de geur van het brandende hout zich mengde met de geur van de vers gebakken oliebollen. Heel veel blije gezichten en uiteindelijk ook nog een mooie verkoop. Zeer zeker voor herhaling vatbaar!

Voor nu is de honger naar de markt weer even gestild, maar wie weet waar de droom nog eens toe leidt!

Heel veel kerst en markt plezier!

Weest wel juh…die Sneeker!