Weg met de natuur – Tikkie tikkie

Wondere wereld van de landelijke politiek… Weg met de natuur

Vol verwondering keken manlief en ik naar nieuwsuur. Er was een interview met minister Schulz-nogwat-nogwat op. De politiek had voor ons geregeld dat strandtentjes niet meer illegaal op het strand hoeven te staan. Prachtig toch? Nouuuuuu… Bijkomend nadeel is dat nu veel meer mensen van alles en nogwat mogen bouwen op het strand.

‘Tjonge’ zegt de interviewster, ‘maar bent u dan niet bang dat al onze stranden helemaal volgebouwd worden?’ Nee, daar is mevrouw niet bang voor, want ze geeft de regie over deze prachtige nieuwe regel in handen van de gemeentes. Okeeeee.. Nee, dan komt ’t wel goed! Zucht.

In beeld komen een partijtje woedende Zeeuwen! De gemeente daar had vol trots het eerste vakantiepark op het strand aangekondigd! Tja, kon je op wachten, mevrouw Schulz-dinges, gemeenten hebben het moeilijk en waar ze wat extra centjes kunnen pakken, zullen ze dat niet nalaten! Stel je voor, een goudmijntje, welke Landal wil dat nou niet? Dat deze ontwikkeling weer ten koste gaat van de natuur… Ach wie dan komt, wie dan zorgt. De begroting voor 2017 is weer sluitend!

De interviewster doet nog een poging. ‘Maar mevrouw Schultz – etcetera, voor welk probleem is deze maatregel nu een oplossing?’ Nou, het was heel lastig al die strandtentjes die daar maar illegaal stonden te staan de hele tijd. En nu konden van die lelijke waterkeringen eeeeiiiiiindelijk worden vervangen door helmgras, zoals ze op een plaatje toonde.
Ze was wel een beetje getroffen door al deze onverwachte kritiek van de burgerij en de natuurorganisaties, maar in februari ging ze het allemaal nog eens uitleggen… Dat van die strandtentjes… En dat het niet zoals de Belgische kust ging worden, want dat wil toch niemand… Toch? En misschien konden er ook wel strandhuisjes worden gebouwd. Schattig toch?

Wij roepen thuis altijd ‘ wat je niet snapt, moet je bewonderen’
Veel verder dan verwondering op de bank, kom ik deze keer even niet.
Stelletje…

Tikkie tikkie

Ps. Er is nog hoop. Kijk onderstaand artikel op www.natuurmonumenten.nl

image