Tsjerkepaad 27 augustus – 11 september Yvon de Roo

Yvon de Roo uit Ysbrechtum exposeert van 27 augustus t/m 11 september op zaterdagmiddag in de kerk van Ysbrechtum. Haar schilderijen zijn kleurrijk en levensecht. ‘Ik ben een perfectionist,’ zegt ze en dat perfectionisme springt bijna van het doek af. De sfeervolle landschappen en verschillende soorten dieren zijn minutieus weergegeven. Opvallend zijn de uitvergrootte insecten die tot in detail zijn uitgewerkt. Ook van de kleuren koi karper en het zwart-wit van de zebra laten duidelijk haar realistische manier van werken zien.

Acryl, olieverf en pastelkrijt, Yvon de Roo beheerst al die technieken. De zachte kleuren op de tekening van het bloeiende riet zou je bijna willen aanraken. Maar dat mag niet, want het is gemaakt met pastelkrijt. Heel kwetsbaar.
Al bijna dertig jaar schildert Yvon. En nog steeds volgt ze schilderlessen. Het begon met acrylverf. Het werken met olieverf maakte ze zich ook eigen en later kwam er pastelkrijt bij. Het mengen van kleuren kende ze al door haar grafische opleiding en het werk in de drukkerij. Een prachtig overzicht van haar werk stelt ze tentoon in de kerk van Ysbrechtum. Er zal heel veel verschillend werk te zien zijn in acryl, olieverf en pastel. Hangend aan de wand en staand op de fraaie zelfgemaakte schildersezels. Van harte aanbevolen. U zult zich geen moment vervelen.