Morgen. Morgen dan komt ie. De Top 2000 stembus van de NPO radio 2.

Vanavond gaan we vast het dorpshuis omtoveren tot Top 2000 café waar gezelligheid zal zijn, lekker drinken én de Top 2000 quiz. We hebben al mooi veel opgaves dus dat wordt vast leuk. Vanavond rond half tien is er in het radioprogramma ‘De Staat van Stasse’ nog telefonisch contact met een van ons in de uitzending.

Morgen, om een uur of vijf komt de bus het dorp binnen rijden, en de bewoners van Schoonoord hebben de boel al prachtig versierd, wat een binnenkomer! En dan om zes uur kan het stemmen beginnen. Er zullen, geloof ik stemzuilen zijn waar je je lijstje kunt invullen. En er is ook iets van een brievenbus waar je lijstje in kan. Daar moet ik het dus nog even met u over hebben: ga nou vanavond lekker uitpluizen waar u op gaat stemmen, mooie nummers, verdrietige nummers, herinneringen, schrijf, kras, streep, voeg toe en geniet. Schrijf het op, neem het lijstje mee. En dan bent u morgen goed voorbereid. De stembus dus.

Maar dat niet alleen. Want ook Sinterklaas komt en hij wordt binnengehaald door de Útlopers, de gezelligste blaaskapel van Nederland. Volgens mij rond een uur of acht. Of iets eerder, kan ook.
Kom gewoon wat eerder, wachten is niet erg. Er is snert, glühwein en poeiermolke.
De Sint blijft eerst nog wel even. Wel tot een uur of tien. En er komt nog een hele mooie artiest optreden. Wie zaterdag de Leeuwarder Courant heeft gelezen weet misschien al wie het zou kunnen zijn. Iets met de Top 2000 en de Fryske taal.
U merkt dat ik veel niet zeker weet. Qua tijdstippen en wat er gaat gebeuren. Veel weet ik echt niet en sommige dingen houd ik voor mezelf.
We laten het gewoon over ons heen komen en gaan morgen enorm genieten van dat wat er in ons kleine dorp gebeurt. Genieten en plezier maken. En naar muziek luisteren, vooral de muziek.

We hebben veel plezier beleefd aan de voorbereidingen. Het zou super zijn als u allemaal zou komen om even te stemmen, een drankje te drinken en even met ons mee te genieten. Van het feit dat we Ysbrechtum zo mooi op de kaart hebben gezet. Top!

Menu