Klaverjascompetitie Old Vic gewonnen door Piet Abma

Zaterdag 5 mei is de klaverjascompetitie afgesloten met een gezellige avond in dorpshuis It Nije Formidden. De leden werden omstreeks 18.00 welkom geheten met een consumptiebon te besteden naar eigen keuze.
De weersomstandigheden waren uitstekend, reden waarom het aperitief op het terras werd genuttigd. Nelly Galama en Jouke van der Veen werden toegezongen in verband met hun verjaardag, fijn dat ze er waren aldus de voorzitter. Daarna konden men genieten van een overheerlijk door Sing King Lin verzorgd chinees buffet.
Na de maaltijd werden er drie korte boompjes gekaart om tafelprijzen.
Daarna werden de competitieprijzen uitgedeeld. Eerst mocht Baukje de Jong,,die tot haar eigen verrassing op de derde plaats was geëindigd met 37.018 punten, de prijs bestaande uit een medaille en een boeket bloemen in ontvangst nemen. Bauke Reidsma eindigde als tweede met 38.074 punten. Ook voor hem was er een medaille en een boeket bloemen. Piet Abma, die al geruime tijd het tussenklassement aanvoerde, ging met 39.306 punten met de eindoverwinning strijken. Hij mocht de wisselbeker voor een jaar mee naar huis nemen en ook voor hem was er een medaille en een boeket bloemen.
Na de prijsuitreiking werden een groot aantal door de leden beschikbaar gestelde prijzen verloot, hetgeen altijd weer een vrolijke gebeurtenis is. De klaverjasclub stelt ook ieder jaar een viertal hoofdprijzen beschikbaar, bestaande uit drie manden gevuld met lekkernijen en levensmiddelen alsmede een bloemenmand. De bloemenmand werd gewonnen door Jan Ruiter, Janke Veenstra, die deze avond samen met Machteld Kuijpers en Peter Koster de bediening verzorgde, won de derde prijs en Anja Rusticus werd winnares van de tweede prijs. De gelukkige winnares van de hoofdprijs was Anneke Postma.
De voorzitter sloot het officiële gedeelte af met de wens dat alle leden van een mooie zomer mogen genieten en hij hoopte allen weer in goede gezondheid aan het begin van het nieuwe seizoen te mogen begroeten.
Daarna volgde nog een gezellig samen zijn. Om exact 0.00 uur klonk het “Happy Birthday” door de zaal vanwege de verjaardag van Anneke Postma. Dubbel feest dus voor haar. 

Menu