Tsjerkepaad 30 juli – 20 augustus Hiltsje Bloemhof

Hiltsje Bloemhof uit Tirns exposeert op zaterdagmiddag van 30 juli tot en met 20 augustus een overzicht van haar veelomvattend werk in de kerk van Ysbrechtum. Zij probeert haar verlangen in beelden te vangen. ‘Langstme’ is het Friese woord voor verlangen. Verlangen naar een betere wereld. Het onwezenlijke gevoel van de rust, ruimte, het weidse van het landschap. Een gevoel van buiten de werkelijkheid staan. Dromend, dwalend en zoekend in een surrealistisch wereld. Dat vertaalt zich in haar werk. Ongrijpbaar, er ontbreekt altijd nog iets. Verlangen naar iets ‘beters.’

Hiltsje Bloemhof is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Tijdens en na haar studie aan de Kunstacademie Friesland wordt ze zich steeds meer bewust van haar veelzijdige en bijzondere talent. Haar werk laat zich niet in een hokje stoppen. Telkens weer inspireert het open landschap haar. Het is alsof ze tovert met olieverf, acryl, inkt, Oost-Indische inkt, bewerkte en onbewerkte fotografie, animatie en de combinatie van al die technieken. Het resultaat is experimenteel, raadselachtig, mysterieus en vooral ontzettend mooi.

Een door haar gemaakte animatie zal op een beeldscherm getoond worden: dromerig, ruimtelijk, zwevend en verlangend naar…?